Tronul celui Milostiv

0
984

Există un verset în Coran care se numește Versetul Tronului  – Ayatul Kursi. În acest verset Allah se descrie în cele mai frumoase și elocvente cuvinte. Acest verset minunat ne vorbește despre măreția Creatorului și ne îndeamnă să ascultăm de el. Ayatul Kursi este versetul 255 din Sura Baqarah. Profetul ne-a învățat cât de important este acest verset pentru toți musulmanii. Astfel, cine recită acest verset dimineața, nimic rău nu-l atinge întreaga zi. Dacă cineva recită acest verset seara, înainte de culcare, un înger îi va păzi somnul întreaga noapte. Când ne este frică de ceva, recităm acest verset. Când plecăm de acasă, recităm acest verset pentru ca Allah să ne apere. Profetul Muhammed a spus: Versetul Tronului are 50 de cuvinte și pentru fiecare cuvânt sunt 50 de binecuvântări.

Iată traducerea versetului în limba română:

Allah! Nu există divinitate afară de EL, Cel Viu, Veșnicul! Nici ațipirea, nici somnul nu-L cuprind! Ale Lui sunt cele din ceruri și de pre pământ! Cine este acela care ar putea mijloci la EL afară de îngăduința Lui? EL le știe pe cele din fața lor și pe cele din urma lor. Și ei nu pricep nimic din știința Sa în afară de ceea ce El voiește. Tronul Lui se întinde peste ceruri și peste pământ și nu-I este grea păzirea lor. EL este Preaînaltul, Mărețul.

Ayatul Kursi Wallpapers (2)

Transliterat

Allahu la ilahe illa Huual Hayyul Qayyum. La te’khuzuhu sinetu-u ua la neum. Lehu ma fi-s semauati ua ma fi-l ard. Men zellezi yeşfe’u ‘indehu illa bi iznih. Ya’lemu ma beyne eydiihim ua ma khalfehum ua la yuhiitune bişey-im min ‘ilmihi illa bimaşaa’. Uasi’aa kursiyyuhu-s semauati ua-l arda ua la yeuduhu hifzuhuma ua Huua-l Aliyyu-l Azim.

Iată aici și un video de unde vei putea învăța acest verset:

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=n7oAZgc9CYI]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here