Triorama – importanța curmalelor

1
1565

Pentru astazi va propunem un tip de activitate pe care nu l-am mai realizat pana acum. Subiectul va fi importanta curmalelor. Profetul Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) ne-a indemnat mereu sa mancam aceste minunate curmale, dar in special atunci cand intrerupem postul. Acestea sunt pline de vitamine si minerale si zaharuri sanatoase, care ne vor pune repede pe picioare. Avem si exemplul Fecioarei Maria, care in timpul miraculoasei ei nasteri a fost indemnata sa manance curmale si sa bea apa proaspata, pentru a-si recapata fortele.

Triorama este un display triunghiular care se face mult mai simplu decat v-ati inchipui. Aveti nevoie de o foaie de hartie patrata, pe care o impaturiti pe ambele diagonale. Una din diagonale se taie pana in centrul foii si colturile sunt aduse impreuna. Aveti instructiunile pas cu pas mai jos, cu imagini. Am realizat si un sablon, cu o camera si o masa. Pe foaia pe care trebuie sa o indepartati de pe un A4 pentru a obtine un patrat am desenat un curmal, cu o baza ce trebuie indoita pentru a putea fi lipta langa camera. In palmier copiii trebuie sa deseneze curmalele.

Aveti nevoie de o foaie patrata. Daca folositi sablonul nostru, trebuie doar sa indepartati fasia de hartie pe care este desenat palmierul, pe linia punctata.

start-with-a-square-of-paper-or-posterboard

Impaturiti pe diagonale

fold-diagonally

Taiati una dintre diagonale pana in centrul hartiei

cut-diagonally

Aduceti impreuna cele doua colturi libere pana se suprapun perfect si formeaza baza, pe care o lipiti

slide-flap-over

Asa ar trebuie sa arate la sfarsit o triorama.

my-triarama

Sau in cazul nostru, ceva de genul acesta

502

Aici aveti sablinul cu instructiunile de taiere marcate

triorama instructiuni

Iata si sablonul pe care puteti sa il imprimati, daca nu doriti sa desenati dvs tot peisajul.

triorama

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here