„Spune: Umblaţi prin lume…”

0
1291

„Spune: Umblaţi prin lume…” (Coran, Sura Al-An’am: 11)

Există o activitate demnă de a fi menționată aici, pentru că redă liniștea și îndepărtează norii negrii care ar putea să se afle deasupra ta, și anume, să umbli prin lume, să observi cartea deschisă a creației lui Allah și să-I apreciezi toate minunățiile. În timpul călătoriilor tale, poți observa grădini splendide și pajiști verzi minunate. Ieși din casa ta și contemplează la ceea ce te înconjoară. Escaladează munții, travestează văile, privește copacii și bea apă limpede, dulce, de izvor. Astfel vei descoperi că sufletul tău este liber precum o pasăre, care cântă și face salturi perfecte în cer. Părăsește-ți casa și îndepărtează-ți pecetea neagră de pe ochi și călătorește pe pământul lui Allah, amintindu-L și glorificându-L.

Să te izolezi în siguranța camerei tale, petrecând orele într-o lenevire acută, reprezintă un drum sigur către distrugere. Camera ta nu este singurul loc sigur din lume și tu nu ești singurul locuitor al ei. Atunci de ce te predai mizeriei și solitudinii? Strigă împreună cu ochii, urechile și cu inima ta: „Purcedeţi uşori ori grei…” (Coran, Sura At-Tawba: 41)

Vino și recită Coranul lângă pârâul de pe munte sau printre păsările care cântă.

Călătoria către diferite locuri este o activitate recomandată de doctori, mai ales acelora care se simt deprimați, constrânși de îngustimea propriilor lor camere. De aceea, purcedeți și găsiți plăcere în călătorie.

Allah Preaînaltul spune:

„Care Îl pomenesc pe Allah, stând [în picioare], şezând [jos] sau pe o parte şi cugetă la facerea cerurilor şi a pământului, [zicând]: „Doamne, n‑ai făcut acestea în deşert! Slavă Ţie! Apără‑ne pe noi de chinul Focului!” (Coran, Sura Ali Imran: 191)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here