Sărbătoarea de Sfârșit al Ramadanului – Eid-ul Fitr

0
929

„O, musulmanilor, aceasta este sărbătoarea noastră”.

Eid-ul Fitr înseamnă sărbătoarea de la sfârșitul postului. Este în ziua următoare celei în care luna nouă este zărită, însemnând sfârșitul lunii Ramadan și începutul lunii Șawwal. Sărbătoarea este caracterizată de o Rugăciune de Sărbătoare specială, împlinită de întreaga comunitate. Musulmanii îi mulțumesc lui Allah pentru binecuvântările Lui din luna Ramadan și Îi cer să le accepte postul. După Rugăciunea de Sărbătoare, musulmanii se felicită unii pe ceilalți cu următoarele vorbe : „Fie ca Allah să accepte Postul din Ramadan de la mine și de la tine”.

Ziua de Eid este o ocazie pentru musulmani de a fi împreună, iertându-se unii pe ceilalți pentru slăbiciunile lor și întărind legăturile frățești. O solidaritate sinceră ar trebui să înceapă în ziua de Eid și să continue până în anul următor și să fie mai puternică decât anul anterior. Musulmanii ar trebui să fie uniți, nu divizați și să fie toleranți cu cei care au păreri diferite.

Ziua de Eid este un moment fericit și festivitățile ar trebui să extindă comunitatea musulmană în marea societate nemusulmană. Musulmanii din țări diferite cu variate culturi sărbătoresc Eid-ul în moduri diferite. Această diversitate în unitate este un lucru minunat și semnifică venirea Islamului pentru toată omenirea și nu doar pentru anumiți oameni.

Acei musulmani care beneficiază cu adevărat de luna postului sunt cei care devin conștienți de Allah în viețile lor. Ei sunt cei care se supun lui Allah din dragoste și devoțiune. Ei sunt cei care arată milă și toleranță față de ceilalți și obțin adevărata fericire și pace în inimile lor. Cu siguranță, ei sunt cei care se vor bucura cu adevărat și își vor împărtăși fericirea cu ceilalți în timpul Eid-ului.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here