Să faci fapte bune pentru alții, îți aduce liniște în suflet!

0
1034

Dragi copii, prima persoană care beneficiază în urma îndeplinirii unei fapte bune este însuși binefăcătorul, adică cel care face acel lucru bun. El va putea observa schimbările care au loc în inima lui, în manierele lui și va găsi fericire prin gesturi simple, cum ar fi oferirea unui zâmbet unei alte persoane, ajutarea unor persoane în vârstă, ajutarea mamei în bucătărie sau a fraților la efectuarea temelor și multe altele.

Dacă te afli într-o situație dificilă sau stresantă, ajută-i pe ceilalți și vei fi primul care vei resimți mângâiere și confort. Oferă celor nevoiași, apără-l pe cel opresat, ajută-l pe cel aflat la ananghie și vizitează-l pe cel bolnav: vei observa cum fericirea te va cuprinde din toate direcțiile.  

O faptă bună este precum parfumul – este benefic atât utilizatorului, cât și vânzătorului. Mai mult, benecifiul psihologic al celui care îndeplinește o faptă bună este într-adevăr mare. Dacă ești supărat, o faptă bună îți va alunga supărarea și te va face fericit.

Chiar și când zâmbești este ca și cum ai oferi caritate. Profetul (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Nu subestima un act de caritate considerându-l nesemnificativ; chiar și oferirea unui zâmbet prietenului tău poate cântări mai greu în balanța ta de fapte bune.”

Profetul (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a relatat despre o femeie care a oferit un pumn plin cu apă unui câine care era însetat și a fost răsplătită cu Paradisul, datorită acestei fapte. Și acest lucru s-a întâmplat pentru că Allah Preînaltul este Iertător, Generos și Demn de Laudă.

Dragi copii, ocupați-vă cu într-ajutotarea celorlalți. Ajutăți-i pe ceilalți în diferite moduri: prin caritate, ospitalitate, înțelegere și sprijin. Faceți cât mai multe fapte bune în această lună minunată pentru ca Allah să vă răsplătească. Și datorită acestui lucru, veți găsi toată fericirea de care aveți nevoie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here