Rugăciunea… rugăciunea…

0
1475

„O, voi, cei care credeţi! Căutaţi ajutor întru răbdare şi Rugăciune [As‑Salat].” (Coran, Sura Al-Baqara: 153)

Dacă ești deranjat de griji și anxietăți, ridică-te și roagă-te: sufletul tău va simți confortul și alinarea mult dorită. Rugăciunea – atâta timp cât este îndeplinită sincer și cu inima conștientă – are garanția de a avea acest efect asupra ta.

De fiecare dată când Profetul (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) era încercat cu greutăți, spunea: „O, Bilal! Liniștește-ne inimile și cheamă la rugăciune.”

Rugăciunea era plăcerea și bucuria lui. Era încântarea ochilor lui.

În numeroase bibliografii ale oamenilor credincioși, există paragrafe în care se relatează cum aceștia se întorceau întotdeauna către rugăciune atunci când erau încercați cu greutăți și dificultăți, oameni care se rugau până când puterea, voința și hotărârea le erau returnate.

În ziua de azi, când mulți oameni sunt încercați cu diferite boli fizice și psihice, ar trebui ca fiecare om să se întoarcă către moschee, să meargă să îndeplinească prosternarea și să caute mulțumirea lui Allah. Dacă nu facem acest lucru, lacrimile vor curge din ochii noștri și zgârcenia ne va distruge nervii.

Pentru îndeplinirea fără întrerupere a celor cinci rugăciuni zilnice suntem răsplătiți cu o mulțime de binecuvântări, printre care putem aminti: ispășirea păcatelor și creșterea în rang la Domnul nostru. Rugăciunea întărește credința în sufletele noastre. Cât despre cei care stau departe de moschee, departe de rugăciune, pentru ei, viața este nefericită, amărâtă și mizerabilă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here