Răbdarea este cea mai potrivită

0
1483

Puțini sunt aceia care fac față greutăților cu un comportament puternic și cu răbdare. Cu toate acestea, trebuie să avem în vedere următoarele, deși poate părea evident! Dacă tu sau eu sau oricine altcineva nu vom fi răbdători, atunci ce altceva putem face? Avem vreo soluție alternativă? Cunoști vreo altă măsură preventivă mai bună decât răbdarea?

Aceia care-și ating scopul trebuie să depășească un ocean de dificultăți și greutăți înainte de a avea succes. Să știi că de fiecare dată când depășești o greutate trebuie să faci față alteia. Prin acest conflict constant, trebuie să te înarmezi cu răbdare și cu încredere totală în Allah.

Acesta este drumul celui călăuzit, adică a celui care înfruntă greutățile cu o atitudine fermă și doboară dificultățile la pământ.

De aceea, fii răbdător, știind că răbdarea este numai de la Allah.

Ai răbdarea celui care așteaptă liniștit ușurarea ce va veni la sfârșit, a acelui care știe că finalul va fi unul bun și a celui care știe că răsplata este de la Domnul său, sperând că, dacă va face față dificultăților, el va găsi ispășire pentru păcatele sale.

Ai răbdare indiferent de ce fel de dificultăți ai parte și indiferent de cât de întunecat se întrezărește viitorul dinaintea ta. Într-adevăr, împreună cu răbdarea vine victoria și greutatea este urmată imediat de ușurare.

În bibliografiile unor oameni de succes din trecut, se poate descoperi cât de răbdători au fost, de capabilitatea lor de a face față nenorocirilor. Greutățile cădeau deasupra capetelor lor precum niște bice de gheață, dar ei rămâneau statornici precum munții. Mai apoi, după o trecere scurtă a timpului, erau răsplătiți pentru răbdarea lor cu succes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here