Plictiseala nu are ce căuta în viața ta!

0
1389

Cel care-și trăiește viața, făcând aceleași chestii și având aceeași rutină, va deveni inevitabil o victimă a plictiselii. De aceea, Allah Preaînaltul ne-a oferit varietate în timp și spațiu, în mâncare și băutură, diversitate în toate formele creației – ziua și noaptea, munții și văile, alb și negru, fierbinte și răcoare, umbră și căldură, dulce și amar etc.

Allah a menționat în Cartea Sa Sfântă: „El este Cel care face să crească grădini cu spalieri şi fără spalieri; curmalii şi culturile cu felurite roade, măslinii şi rodiile, asemănătoare şi deosebite.” (Coran, Sura Al‑’An’Am: 141)

„ … şi că în munţi sunt dâre albe şi roşii, cu felurite culori, şi stânci foarte negre!” (Coran, Sura Fatir: 27)

„Astfel schimbăm Noi aceste zile între oameni.” (Coran, Sura Ali Imran: 140)

 „Care îl pomenesc pe Allah, stând [în picioare], şezând [jos] sau pe o parte şi cugetă la facerea cerurilor şi a pământului, [zicând]: „Doamne, n‑ai făcut acestea în deşert! Slavă Ţie! Apără‑ne pe noi de chinul Focului!” (Coran, Sura Ali Imran: 91)

Ar trebui să contemplăm la mulțimea de forme de adorare care sunt permise în Islam. Există fapte făcute cu inima, cu limba, cu organele, cu sănătatea și prin cheltuiala făcută pentru o cauză nobilă. Rugăciunea, dania, postul, pelerinajul la Mekka, lupta pe calea lui Allah – toate sunt fapte de adorare. Rugăciunea implică statul în picioare, aplecarea, prosternarea și așezarea. Dacă dorești să te relaxezi, să te vitalizezi și să fii întotdeauna productiv, atunci adu diversitate în munca ta, în lectura ta și în viața ta de zi cu zi. În ceea ce privește lectura, de exemplu, citește o gamă largă de subiecte: Coranul și explicația lui (Tafsir), biografia Profetului (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) și a companionilor lui, relatările profetice și jurisprudența islamică, istoria, literatura, cărți de cunoștințe generale etc. Distribuie-ți timpul între adorare și ceea ce te bucură și este permis, vizitează-ți prietenii, fă sport sau mergi în excursii – vei descoperi că ești o persoană plină de viață și bucuroasă, pentru că sufletul își găsește plăcerea în diversitate și lucruri noi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here