Eu sunt MUSULMAN

0
1344

shahada

Eu sunt musulman… dar oare ce înseamnă asta?

A fi musulman înseamnă să crezi în ALLAH, Creatorul și Stăpânul nostru și al întreg Universului.

Dar este de ajuns oare?

Nu, dacă sunt musulman, înseamnă că eu ascult și respect ceea ce ALLAH ne spune, căci El ne-a creat, El ne dă hrană și pe cei credincioși îi răsplătește cu Paradisul, un loc atât de frumos încât oamenii nici nu pot să-și imagineze cum va fi.

Doar atât trebuie să cred, pentru a fi musulman?

Ca musulman, mai trebuie să credem că ALLAH l-a trimis pe Profetul Muhammed să ne învețe tot ce trebuie să știm despre ALLAH, să ne învețe cum trebuie să ne comportăm mereu. El ne-a învățat Coranul, Cartea lui Allah, pe care noi o citim și din ea recităm în timpul fiecărei rugăciuni. El este exemplul nostru și noi, pentru că îl iubim și îl respectăm, de fiecare dată când auzim numele său, spunem: salla Allahu aleihi we sellem / Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa! Pentru a fi musulman trebuie să credem în acest lucru și rostim mărturisirea de credință / șehada: Mărturisesc că nu există altă divinitate în afară de Allah și Muhammed este Trimisul Său / Eșhedu en la ilahe illa Allah ue  eșhedu enne Muhammeden rasulullah.

Doar atât???

Doar atât! Dacă un om crede în Allah și ascultă poruncile Sale, crede că Profetul Muhammed a fost trimis de Allah să-i învețe pe oameni islamul, atunci el este musulman. În plus, el va fi răsplătit pentru credința și faptele sale bune, atât în timpul acestei vieți, dar și în Viața de Apoi, atunci când cei credincioși vor fi duși în Paradis. ALLAH a dat omului mai multe porunci și Profetul Muhammed ne-a învățat multe lucruri, pe care oamenii trebuie să le respecte, dar toate au fost trimise pentru a face viața omului mai bună, mai frumoasă, mai sănătoasă, nu pentru a-i fi lui greu. Cu cât un musulman face mai mult ceea ce Allah i-a poruncit, cu atât răsplata lui va fi mai mare.

Dar ISLAMUL ce este?

Islamul este numele acestei religii despre care am vorbit, iar cel care crede În ea se numește musulman.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here