Cei ce au dormit în peșteră

1
1027

pestera

 

Aceasta este o poveste adevărată, pe care o putem citi în sura Al-Kahf. S-a petrecut cu mult, mult timp în urmă, pe teritoriul Imperiului Roman. Urmașii Profetului Isa / Iisus au răspândit învățăturile sale peste tot. Ei le spuneau oamenilor: „Nu există decât un singur Dumnezeu. Credeți în El.”

Împăratul Imperiului Roman se numea Decius. Acesta nu credea într-un Singur Dumnezeu.

El era împotriva oricărei persoane ce credea în El. El a încercat să îi arunce în temniță pe cei care ascultau de Profetul Isa. Frumosul oraș Efes, din Turcia, făcea parte din Imperiul Roman. Mulți oameni din Efes auziseră de Profetul Isa. Printre ei erau și șapte tineri din familii nobile. Ei auziseră ceea ce spuneau adepții lui Isa despre Allah Unicul.

Allah i-a îndrumat și au devenit credincioși adevărați. Regele a auzit de cei șapte tineri. El și-a trimis soldații să îi prindă. Aceștia i-au căutat prin tot orașul, dar tinerii auziseră că sunt căutați și au fugit. Ei au părăsit orașul și s-au ascuns într-o pădure de la marginea orașului.

În timp ce fugeau să își salveze viața, ei se rugau la Allah:

„Doamne, arată-ne mila Ta și ai grijă de noi!”

Dintr-o dată, au văzut o peșteră în pădure. Ei au intrat și s-au uitat primprejur. Ei au exclamat fericiți: „Aceasta este o ascunzătoare perfectă. Nimeni nu ne poate găsi aici.”

Ei erau foarte obosiți. Ei s-au întins pe jos în peșteră pentru a se odihni. Curând au adormit. Allah i-a ținut astfel adormiți cam 300 de ani. Nu s-au trezit nici măcar o dată. Ei nu am mâncat și nu au băut nimic. Nu au scos nici un sunet. Doar uneori se întorceau de pe o parte pe cealaltă. Și câinele lor, Qitmir, dormea, întinzându-și picioarele de-a lungul intrării în peșteră.

Peștera era într-o pădure deasă. Intrarea ei se afla întotdeauna la umbră. Mulți nici măcar nu o observau. Și puținii care o făceau, se speriau de întunecimea sa. Tinerii adormiți erau în perfectă siguranță.

Când timpul potrivit a sosit, Allah i-a trezit pe tineri. Ei s-au trezit încet și și-au întins picioarele. Unul dintre ei a întrebat: „De când suntem aici?” Altul i-a răspuns: „O zi sau o parte din zi.”

Le era foame. Unul dintre ei a găsit o monedă de argint în buzunar. A scos-o și a spus: „Haideți să luăm ceva de mâncare. Unul dintre noi se poate furișa până în orașul din apropiere să cumpere mâncare de la piață.”

Unul dintre tineri a mers în oraș. A intrat într-un magazin. A luat mâncare și i-a plătit vânzătorului cu moneda de argint. Acesta s-a uitat la monedă cu mirare. El se gândea: „Aceasta este o monedă foarte veche. De unde o are acest tânăr? Poate a descoperit o comoară.”

El a fugit să îi spună regelui. O mulțime de curioși l-a înconjurat pe tânăr. Oamenii au început să îi pună tot felul de întrebări. Curând au aflat adevărul: Șapte tineri au dormit în peșteră timp de câteva sute de ani! Ei au dormit în siguranță, până ce credința adevărată s-a răspândit pretutindeni. Un adevărat miracol!

Nu există îndoială că Allah îi protejează pe cei care cred în El și își încredințează viața Lui.

Această poveste ne învață că aceia care își pun toată încrederea în Allah, vor fi ajutați de El, pe căi neștiute.

Extras din cartea „Prima mea carte cu istorisiri din Coran”, Editura Femeia Musulmană, 2014

1 COMMENT

  1. assalamu alaicum numele meu este madalina am 21 de ani si am 2 ani alhamdulillah de cand am trecut la islam daca pot spune asa si de 2 ani tot pe internet am mai gasit un forum femeimusulmane si de acolo ma mai informam cu anumite neintelegeri ale mele apoi cu Facebook am mai gasit cate ceva care ma ajuta dar acum e altceva pentru ca nu am pe nimeni in religia islam cu care sa pot vorbi sau cauta anumite informatii si nu sunt nici in tara de cand am trecut la islam nu am gasit nimic sa pot ”cumpara”(expresia cu cumparatul stiu ca e interzisa mai ales cand vine vorba de coran) iar acum alhamdulillah prin acest sait cu povestile care le-am citit ma simt ca si un copil care e nerabdator sa mai cunoasca cate ceva si din ce in ce mai mult. allah razolsun insallah sa postati cat mai multe

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here