Binecuvântarea fericirii

0
1196

Printre cele mai mari binecuvântări este de a avea o inimă calmă, stabilă și fericită. Pentru că în starea de fericire, mintea este clară, ce permite unui om să fie productiv. Se spune că fericirea este o artă care trebuie învățată. Și dacă o înveți, vei fi binecuvântat în această viață.

Dar cum o poți învăța? Un principiu de bază al obținerii fericirii este să ai capacitatea de a îndura și de a face față în orice situație. Prin urmare, nu ar trebui să fii influențat și nici condus de situații dificile, și nici nu ar trebui să fii deranjat de fleacuri nesemnificative. Bazându-se pe puritatea inimii și capacitatea ei de a îndura, acea persoană va străluci. Când îți impui singur să fii răbdător și iertător, atunci greutățile și nenorocirile vor fi mai ușor de suportat pentru tine.

Opusul stării de mulțumire este să fii miop, să fii concentrat pe nimeni altul decât pe tine și să uiți despre această lume și tot ceea ce este în ea. Allah i-a descris pe dușmanii săi, după cum urmează: „Ascundeau în sufletele lor ceea ce nu voiau să lase să ţi se arate ţie…” (Coran, Sura Ali Imran: 154)

Este ca și cum acești oameni se văd că ei sunt tot universul, sau cel puțin se află în centrul ei. Ei nu se gândesc la alți și nici nu trăiesc decât pentru ei. Este de datoria noastră să ne facem timp să ne preocupăm mai mult și de ceilalți și, câteodată, să ne distanțăm de la propriile noastre probleme cu scopul de a uita rănile și durerile noastre. Astfel, vom câștiga două lucruri: vom fi fericiți și vom aduce bucurie și altora.

„Şi încrede‑te în Cel Veşnic Viu, care nu moare niciodată.” (Coran, Sura Al-Furqan: 58)

Într-o relatare se spune: „Într-adevăr, cunoașterea se dobândește numai prin învățare și toleranța este dobândită prin toleranță.”

Deci, când un om cunoaște natura acestei lumii și calitățile ei ajunge la concluzia ca ea este uscată, înșelătoare și nevrednică și ajunge să înțeleagă pe deplin că aceasta este natura sa și descrierea ei. Un poet arab spunea: „Ai pus un jurământ că nu ne vei trăda în pactele noastre și este ca și cum ai promis că la sfârșit ne vei trăda.

„Deci pregătiţi [pentru luptă] împotriva lor tot ceea ce puteţi din forţă şi din cai înşeuaţi, cu care să‑i înspăimântaţi pe duşmanul lui Allah şi pe duşmanul vostru…” (Coran, Sura Al-Anfal: 60)

„Câţi profeţi au luptat – şi laolaltă cu ei nenumăraţi ucenici – şi nu au slăbit în faţa loviturilor pe care le‑au primit pe calea lui Allah!” (Coran, Sura Al-Imran: 146)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here