Despre

Ramadan

Dacă îți dorești ca acest Ramadan să fie special pentru tine și familia ta, atunci ai ajuns unde trebuie. Încercăm împreună să ieșim din rutina Ramadanului și să dedicăm acest Ramadan educării copiilor în spirit islamic. Nu va fi ușor, dar ne vom strădui.

Cum arată de obicei Ramadanul tău?? Pentru majoritatea femeilor, Ramadanul este un maraton. Alergi de dimineața până seara pentru a pregăti cele două mese ale zilei, melese copiilor de peste zi, mergi la moschee pentru a te ruga, ori te rogi acasă, încerci din răsputeri să te organizezi pentru a-ți rămâne timp și pentru tine… Dar abia îți mai rămâne timp să asculți Coran ori să citești câteva pagini.

Copiii? Ei trebuie să înțeleagă faptul că e Ramadan, că avem mai puțină energie, că nu se poate să stăm toată ziua cu ei în parc… Dar cum percep ei Ramadanul? Este o luna în care nu mâncăm și nu bem întreaga zi, mergem mai des la moschee și avem musafiri la masă. Doar atât??

Ce ar fi să facem un efort Ramadanul acesta pentru copiii noștri? Ramadanul nu înseamnă abstinența de la mâncare și băutură, ci este o lună în care ne apropiem de Allah. Haideți ca acest Ramadan să fie unul special pentru copiii noștri. Ne vom dedica mai mult timp pentru educarea lor. Vom renunța la alte activități care ne aglomerează ziua, ne vom organiza timpul mai bine și vom petrece mai mult timp cu ei. Noi vom încerca să vă ajutăm la organizare și la pregătirea materialelor pentru joacă, povestit, memorat și explorat.

Vom încerca să vă punem la dispoziție cât mai multe povești, jocuri, activități distractive, idei de a petrece timpul împreună, la care să folosiți cât mai puține resurse. Vă trebuie doar răbdare, pasiune și multă iubire.

Vă așteptăm cu idei, sugestii, critici și încurajări, pentru a face împreună un cadou copiilor noștri, un cadou care peste ani va fi apreciat: educație, distracție și mai ales atenție.