Zakat-ul Fitr

0
473

4e42bcc0ef5e8_zakat-el-fitr

„Trimisul lui Allah (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a impus Zakat-ul Fitr pentru cel care postește ca protecție de orice faptă sau vorbă indecentă și cu scopul de a oferi mâncare săracilor”.

Zakah, milostenia obligatorie, dusă înapoi la rădăcina ei, Zaka, înseamnă a crește, a purifica și a binecuvânta. Cel care plătește Zakat-ul sporește în purificare și este binecuvântat de Allah. Zakat-ul este dreptul lui Allah din averea unui musulman. Odată ce este plătit Zakat-ul, averea care rămâne devine pură și legală.

„Ideea de bază din spatele Zakatului este ca oamenii să-și purifice averea oferind o parte din ea lui Allah. Precum abluțiunea purifică corpul, iar Rugăciunea purifică sufletul, astfel purifică Zakat-ul averile și le face plăcute lui Allah”.

Zakat-ul Fitr este legat în mod special de luna postului și este plătit înainte de Rugăciunea de Eid. Zakat-ul Fitr perfecționează postul din Ramadan și purifică postul de orice faptă neplăcută sau vorbă necuviincioasă.

Este obligatoriu pentru toți musulmanii, tineri, bătrâni, bărbați și femei. Orice musulman adult care are avere mai multă și peste cerința minimă ca hrana necesară pentru o zi și o noapte trebuie să plătească Zakat-ul Fitr, aproximativ 3 kg de curmale sau orz sau valoarea sa echivalentă în bani. De obicei, capul familiei adună Zakat-ul Fitr pentru el și membrii familiei sale și apoi îl dă comunității musulmane pentru a o distribui.

Este folosit pentru a ajuta oamenii săraci și sărmani. Cu cât este dat mai devreme cu atât este mai ușor să se facă aranjamentele pentru a-i ajuta, astfel încât și ei să poată lua parte la sărbătoarea de Eid fără vreo greutate.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here