Tarawih – rugăciunea specială de Ramadan

0
1178

muslims-praying

„Oricine s-a rugat noaptea în întreaga lună a Ramadanului cu credință sinceră și sperând la răsplata lui Allah, atunci toate păcatele lui anterioare vor fi iertate”.

Rugăciunea specială de noapte din timpul Ramadanului se numește Tarawih. Ea este împlinită după Rugăciunea obligatorie de noapte (ișa) și poate fi oferită până la sfârșitul nopții, de preferat înainte de Witr, ultima rugăciune a nopții. Rugăciunea Tarawih este împlinită, de obicei, în perechi de câte două unități de rugăciune (o unitate fiind o parte a rugăciunii). Tarawih înseamnă „ a se odihni”; după fiecare 4 rakat-uri de rugăciune este o pauză scurtă.

Practica culturală obișnuită printre musulmani este ca în fiecare noapte a postului, Imamul (cel care conduce rugăciunea), care este de obicei un Hafiz (cel care a memorat tot Coranul) să recite a treizecea parte din Coran în decursul a 8 sau 20 de rakat (cei care împlinesc 8 rakat-uri au recitări mai lungi în fiecare rakat); astfel încât până la sfârșitul Ramadanului să fie recitat tot Coranul. Aceste rugăciuni nu sunt obligatorii, dar musulmanii sunt încurajați să le împlinească datorită răsplății mari asociate cu această lună binecuvântată.

Rugăciunea Tarawih este un mijloc de apropiere spirituală de Allah. Stând și ascultând cu sinceritate recitarea Coranului, inimile credincioșilor sunt trezite la viață. În fiecare noapte în care ne rugăm, conștiința noastră de Allah devine mai puternică. Acest lucru face să ni se schimbe comportamentul, oglindind un progres moral și spiritual, care poate fi observat prin faptele noastre din fiecare zi a postului și continuând în timpul anului.

Ar trebui să medităm mereu asupra faptelor noastre și să ne asigurăm că rugăciunea Tarawih are un efect profund asupra inimilor noastre, schimbându-ne modul în care gândim, înțelegem și ne purtăm.

Numele acestei rugaciuni poate varia, în funcție de transliterare: terauih, teravi, tarawi etc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here