Sărbătorirea lunii Ramadan

0
946

Ramadan (1)

În timpul lunii Ramadan, musulmanii adulți țin post în timpul zilei, dacă sunt sănătoși. Deseori și cei mai tineri vor să țină post. Cei mai mici pot să țină post dacă vor, doar dimineața, sau câteva ore, pentru a vedea cum este.

Cei care țin post trebuie să servească o masă înainte de apariția zorilor, această masă fiind numită suhur. Apoi în timpul zilei nu mănâncă și nu beau nimic. Trebuie să întrerupem postul imediat după apusul soarelui, chiar dacă bem doar u gură de apă și mâncăm câteva curmale. După rugăciunea de seară, maghrib, avem parte de o masă bună. Întreruperea postului se numește iftar.

Principalul scop al postului este auto-disciplina, să ne ajute să ne comportăm cum trebuie în tot anul și să îi fim recunoscători lui Allah pentru binecuvântările și darurile pe care ni le-a dăruit.

Postul și iftarul ne aduc aminte de oamenii care nu au ce mânca. Acest lucru ne încurajează să dăm mâncare și bani celor săraci. Valoarea mâncării devine atât de clară la iftar! Cuvinte de mulțumire față de Allah curg pe buzele noastre în aceste momente. La întreruperea postului, Profetul Muhammed se ruga astfel: Slavă lui Allah care m-a ajutat să țin post, care m-a hrănit ca să pot întrerupe postul. Slavă lui Allah, setea s-a potolit, venele s-au umezit. Cu voia lui Allah, răsplata este sigură.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here