Purtați-vă blând cu animalele!

0
1281

14320811-Illustration-Of-Animal-Cartoon-Stock-Vector-cartoon-jungle-safari

Profetul Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!)  se purta cu compasiune cu toată creația, ființe vii sau nu. Și, de asemenea, le cerea tuturor să facă la fel. Iubea foarte mult copacii, animalele și oamenii, pe scurt iubea totul. El niciodată nu rănea animalele când le călărea. În timpul călătoriei, dacă el mergea prin vreo zonă cu verdeață, el se oprea și le lăsa să se hrănească. Într-o zi când a văzut o cămilă care era doar piele şi oase, i-au dat lacrimile. Atunci el a spus:

– Temeți-vă de Allah pentru aceste animale, ele au gură, dar nu pot vorbi.

Într-o altă zi când a văzut-o pe Aișa că se purta dur cu cămila ei fiindcă nu o putea controla, el a oprit-o și i-a zis:

– Aișa, poartă-te domol și blând cu animalul, deoarece oriunde este răspândită blândețea, locul acela devine frumos. Orice care nu implică blândețe este urât.

Auzind aceste cuvinte de la Profet, Aișa a făcut după cum i s-a spus. Imediat a văzut cum cămila ei s-a calmat. Companionii, care știau ce simțea Profetul față de animale, au întrebat:

– O, Trimis al lui Allah! Primim vreo răsplată dacă ne purtăm blând cu animalele?

Profetul a răspuns:

– De fiecare dată când vă purtați frumos față de toate ființele vii, există o răsplată.

Spunând acestea, el le-a spus o poveste:

– Odată trăia o femeie foarte păcătoasă. Ea călătorise multă vreme și era foarte însetată. Într-un sfârșit a găsit o fântână, dar nu avea nici funie și nici vreo găleată cu care să scoată apă. S-a aplecat peste marginea fântânii și s-a uitat înăuntru. Cel puțin, fântâna nu era foarte adâncă, iar apa era puțin adâncă. Era atât de însetată încât buzele i se uscaseră. Ea imediat a intrat în fântână și a băut pe săturate. Când a ieșit din fântână, a dat de un câine care era tot atât de însetat ca și ea. Săracul câine…din cauza setei limba lui era scoasă afară și el tot lingea pământul umed. Când ea a văzut acest lucru, i s-a făcut milă de el. Pentru a-i aduce un pic de apă, ea a intrat iar în fântână. Însă nu își putea da seama cum să îi ducă apa câinelui. S-a gândit o vreme și apoi a găsit o soluție. Și-a dat pantofii jos și a umplut unul cu apă. A ținut pantoful în gură și s-a urcat înapoi la suprafață. Apoi l-a lăsat pe câine să bea apă din pantoful ei. Allah Preaînaltul a fost mulțumit de această faptă a ei și i-a iertat toate păcatele.

Această poveste pe care le-a spus-o Profetul a avut un impact puternic asupra companionilor. Așadar, Creatorul Universului, Allah Preaînaltul, nu lăsa nici măcar o faptă mică făcută pentru un câine sau o furnică fără o răsplată. Pentru Allah este posibil să ierte pe cineva pentru o faptă mică făcută chiar și pentru un animal. Așadar, referitor la animale, Profetul adesea spunea:

– Purtați-vă blând cu animalele. Allah îi iubește pe cei care sunt blânzi și iubesc copiii, copacii și orice altă creatură. Lui nu Îi place asprimea. El îi va primi pe cei care arată dragoste și compasiune altora în Paradisul Său.

Cei care au auzit aceste cuvinte imediat s-au supus. După acea zi, nu le-au mai făcut niciodată vreun rău animalelor. Au devenit mai grijulii cu ele, deoarece era porunca religiei lor stabilită de Allah.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here