Profetul Yusuf și frații săi

0
889

Cu mult timp în urmă, trăia un om în vârstă. Numele său era Yaqub / Iacob și era profet. Profetul Yaqub avea 12 fii. Îi iubea pe toți. Dar cel mai mult îi iubea pe cei doi mai mici, Profetul Yusuf / Iosif și Bin Yamin / Beniamin.

Frații mai mari erau geloși pe Yusuf, căci își doreau ca tatăl lor să îi iubească pe ei mai mult. Ei au plănuit să scape de Yusuf.

Într-o zi, Yaqub stătea în fața cortului său. Fiii săi au venit la el și i-au spus: „Lasă-ne să îl luam pe Yusuf cu noi. El este destul de mare acum. Se poate juca și noi vom avea grijă de oi.”

Profetului Yaqub nu i-a plăcut această idee. Dar l-a lăsat pe Yusuf să meargă cu frații săi mai mari.

Când s-au îndepărtat puțin de sat, ei l-au prins pe Profetul Yusuf și l-au aruncat într-o fântână seacă.

Profetul Yusuf a căzut pe fundul fântânii. Când s-a uitat în sus, a văzut că aceasta era foarte adâncă și cerul se vedea departe. Își spuse: „Această fântână este foarte adâncă, nu pot să urc înapoi. Ce să fac?” Începuse să se teamă.

Din întâmplare, o caravană trecea prin apropiere. Era foarte cald. Atât oamenilor, cât și cămilelor le era foarte sete. Unul dintre bărbați a văzut fântâna și le-a spus celorlalți: „Haideți să scoatem apă dina cea fântână.”

Câțiva oameni s-au apropiat de fântână. Unul dintre ei a luat o găleată și a coborât-o în fântână. Apoi a tras găleata înapoi. Și ce a văzut? Un băiețel se ținea strâns de marginea găleții.

Ei au început să exclame: „Un băiat, un băiat!” Toți s-au îngrămădit în jurul fântânii, mirați.

Ei se îndreptau spre Egipt și s-au hotărât să îl ia pe Profetul Yusuf cu ei. Și-au spus: „Îl vom vinde la piață. Sigur vreun om bogat îl va cumpăra.” Ajunși în Egipt, ei l-au vândut lui Aziz.

Profetul Yusuf a crescut în Egipt. Au trecut mulți ani până și-a revăzut frații. Și încă și mai mulți până să își revadă tatăl. Dar aceasta este o altă poveste!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here