Profetul Yunus / Iona și pestele cel mare

0
997

Această întâmplare a avut loc cu mult timp în urmă. În orașul Niniveh trăia un om.

Nume său era Iona / Yunus și era profet al lui Allah. Allah îi trimite pe profeții Săi atunci când vrea să le spună oamenilor ceva special. El l-a trimis pe Profetul Iona pentru a-i învăța pe oameni despre Allah.

Dar oamenii nu îl ascultau pe Profetul Iona. Râdeau de el. Profetul Iona s-a supărat foarte tare pe acești oameni și a plecat departe de orașul Niniveh.

El a mers pe țărmul mării. O corabie se pregătea să plece. Fără să se gândească de două ori, a sărit la bordul corabiei.

Corabia era în  mijlocul mării. Dintr-o dată s-a întunecat și un vânt puternic a început să bată. O furtună puternică arunca acea corabie în toate părțile. Marinarilor și pasagerilor li s-a făcut foarte frică. Aceștia l-au luat pe Profetul Iona și l-au aruncat în mare.

Profetul Iona a încercat să înoate. Dar un pește mare a venit și l-a înghițit. În curând s-a trezit în burta acestuia. Înfricoșat, și-a adus aminte de Allah. El s-a rugat astfel: „Nu există altă divinitate în afară de Tine! Slavă Ție! Eu am fost dintre cei nelegiuiți!” Atunci și-a dat seama că nu ar fi trebuit să se îndepărteze de oamenii lui și nu a făcut ceea ce Allah dorea ca el să facă.

Allah a ascultat ruga sa. I-a spus peștelui să îl ducă pe Profetul Iona pe țărm. Într-o clipită s-a trezit pe țărmul nisipos. Profetul Iona s-a odihnit o vreme pe plajă, a băut apă de la un izvor și a mâncat fructe gustoase dintr-un copac. Apoi s-a întors în orașul său.

Oamenii s-au strâns în jurul Profetului Iona. El i-a îndemnat să asculte de Allah și i-a avertizat cu privire la Ziua de Apoi. Un lucru uimitor s-a petrecut. Toți au început să îl asculte pe Profetul Iona! Toți au început să se roage la Allah.

Allah ne ajută să avem succes. Dar nu îi place când lăsăm lucrurile pe jumătate terminate. Cu ajutorul lui Allah putem termina tot ce trebuie făcut. El ne ajută în toate!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here