Profetul Șuaib și cutremurul

0
896

Cu mult timp în urmă existau două orașe. Ele se numeau Madyan și Ayka. Acestea se aflau pe țărmul Mării Roșii. Multe corăbii traversau marea și se opreau acolo. Pe aceste corăbii veneau mulți comercianți străini. Aduceau lucruri frumoase din alte părți, pentru a le vinde aici. Oamenii din Madyan și Ayka cumpărau aceste lucruri frumoase. Le încărcau pe cămile și traversau cu ele deșertul.

Apoi vindeau toate aceste lucruri frumoase oamenilor din alte orașe. Oamenii din Madyan și Ayka erau comercianți iscusiți. Ei aveau magazine mari, în piețe.

Magazinele lor erau mereu aglomerate. Ei aveau multe cămile, ce purtau marfa către alte locuri. Astfel, ei au făcut mulți bani și au devenit foarte bogați. Bogăția lor i-a făcut foarte mândri. Ei l-au uitat pe Allah.

Ei au început să înșele oamenii în magazine. Cereau prețuri mari și chiar înșelau la cântar și la măsură.

Lui Allah nu îi plăcea ceea ce făceau ei. El l-a trimis pe Profetul Șuaib la ei. Profetul Șuaib le-a spus să nu mai înșele oamenii.

– Măsurați cum trebuie! Măsurați lucrurile așa cum trebuie! Dați-le oamenilor ceea ce plătesc! spunea Profetul Șuaib. Dar conducătorii oamenilor râdeau de Profetul Șuaib.

– Vom face ceea ce dorim. Tu ești singur! Ești slab! De ce am asculta de tine? Părăsește orașul și nu ne mai ține lecții, ori te vom alunga cu pietre! Nu vrem nici un sfat de la tine! răspundeau ei.

– Nu vreau să mă cert cu voi, căci asta ar însemna să fac ceea ce v-am spus să nu faceți. Eu vreau doar să vă schimb atât cât pot. În El mi-am pus eu încrederea și Lui îi spun că îmi pare rău atunci când greșesc.

Allah a așteptat ca oamenii să asculte de Profetul Șuaib. El a așteptat ca ei să nu mai înșele. Dar lor nu le păsa de ce spusese Profetul Șuaib.

Apoi un lucru înspăimântător a avut loc. Allah a trimis un cutremur. Pământul s-a cutremurat. Casele s-au clătinat, pereții s-au sfărâmat. Pietre din pereții și acoperișurile caselor au căzut peste oamenii care dormeau. Ei au fost zdrobiți și au murit. Doar Profetul Șuaib și oamenii buni au fost salvați.

Lui Allah nu îi place ca cineva să înșele. Lui nu îi place minciuna. Iubește oamenii care nu înșală și  nu mint. El îi iubește pe oamenii cinstiți și onești.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here