Oaspeții Profetului Ibrahim

0
1337

p 120-121

Profetul Ibrahim era un mare profet. El a trăit cu mult timp în urmă, în Palestina.

Profetul Ibrahim își dorea ca toți oamenii să îl cunoască pe Allah. El le spunea tuturor că Allah este Unul singur, îi învăța să se roage la Allah și să Îi mulțumească pentru tot ce aveau.

Oamenii nu voiau să îl asculte pe Profetul Ibrahim. Îi întorceau spatele și se îndepărtau. Doar soția sa și nepotul său, Lut, îl ascultau.

Într-o zi, doi bărbați au venit în sat. Ei s-au oprit la ușa casei Profetului Ibrahim și au

spus: „Pace! Pace!”

Profetul Ibrahim le-a răspuns la salut:

„Pace fie și asupra voastră!”

Profetul Ibrahim a crezut că sunt doi străini, veniți dintr-un alt sat. S-a grăbit să intre în casă și s-a întors cu mâncare pentru ei. Cei doi nu s-au atins de nimic. Ei nu au mâncat mâncarea, pentru că nu erau oameni. Ei erau de fapt îngeri trimiși de Allah.

Profetului Ibrahim a început să îi fie teamă. Dar îngerii i-au spus: „Nu te teme, ți-am adus vești bune. Vei avea un fiu. El va fi foarte înțelept la maturitate.”

Soția Profetului Ibrahim era foarte bătrână. Ea nu a crezut în cele spuse de îngeri.

Ea a spus: „Sunt prea bătrână să am un copil.”

Îngerii i-au răspuns: „Așa dorește Allah. Allah este înțelept, El știe cel mai bine.”

Profetul Ibrahim i-a întrebat pe îngeri: „De ce ați venit? Mai aveți ceva de făcut aici?” Îngerii i-au răspuns: „Allah ne-a trimis să îi pedepsim pe oamenii răi. Ei locuiesc în orașele de lângă Marea Moarta. Mergem acolo.”

Nepotul Profetului Ibrahim, Profetul Lut, locuia și el în acele orașe de lângă Marea Moartă. Oamenii din acele orașe erau cu adevărat răi. Doar Profetul Lut și familia sa erau buni. Îngerii i-au spus Profetului Lut: „Fugi în această noapte și ia-ți familia cu tine, căci Allah ne-a poruncit să distrugem orașele rele.”

Noaptea a venit. Dintr-o dată, pământul a început să se cutremure îngrozitor. A început și să plouă. Dar nu apă cădea din cer!

Un foc fierbinte curgea din cer. Toți oamenii răi au murit și nu a mai rămas nimic din acele orașe.

Astfel au distrus îngerii trimiși de Allah oamenii răi. Doar oamenii buni au fost salvați.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here