Nu fi un imitator!

0
1248

Nu te transforma într-o persoană care nu ești, nu-i imita pe ceilalți. Mulți oameni simulează să-și uite propriile voci, mișcări, particularități și idealuri doar pentru a-i imita pe ceilalți. Printre consecințele acestor comportamente se numără nefericirea, artificialitatea și distrugerea entității acelei persoane.

De la Profetul Adam (Pacea fie asupra sa!) și până la ultimul om, nu vor exista două persoane care să se asemenea în aparențe, adică să fie identice. Atunci, de ce ar trebui să se asemene în maniere și gusturi?

Tu ești unic – nimeni nu ar trebui să fie ca tine, nici în trecut și nici în viitor. Ești total diferit față de X sau Y, așa că nu te forța să-i urmezi orbește sau să-i imiți pe alții. Mergi înainte în conformitate cu naturalețea și dispoziția ta.

Allah Preaînaltul a spus: „Fiecare are o direcţie spre care se îndreaptă. Voi însă întreceţi‑vă la faptele bune.” (Coran, Sura Al-Baqara: 148)

Fii așa cum ai fost creat și nu încercă să-ți modifici vocea sau mersul sau preocupările. Cultivă-ți personalitatea, urmărind ceea ce găsești în revelație, așa cum a poruncit Allah Preaînaltul, și nu ceda golul existenței tale imitației altora și privării de individualitatea ta.

Gusturile și preferințele tale sunt specifice ție și este de preferat să rămâi așa cum ești, așa cum ai fost creat și așa cum ești cunoscut.

 Profetul (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Nu lăsați pe nimeni dintre voi să fie un imitator ai altora.”

În ceea ce privește particularitățile fiecăruia, oamenii sunt diferiți: unul este mai răbdător, altul mai respectuos, altul mai înalt și altul mai scund, dar cu toții trebuie să fim adevărați credincioși, căci Allah Preaînaltul ne-a creat diferit dar în credință trebuie să fim cât mai buni. Frumusețea și valoarea ta constau în păstrarea statutului tău natural. Varietatea culorilor, limbilor, talentelor și abilităților sunt semne ale Creatorului nostru, Cel Măreț și Generos, așa că noi nu trebuie să le desconsiderăm.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here