Norul care a devenit umbrelă

0
953

Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) creștea foarte repede. El a avut câțiva frați de lapte. În acele vremuri, bebelușii care erau alăptați de la aceeași femeie, dar nu aveau aceeași mamă erau numiți frați de lapte. Adesea, când frații lui de lapte mergeau afară să hrănească animalele, Muhammed rămânea singur. De fapt, și el dorea să meargă la pășune, să se plimbe în jur, să vadă florile, să hrănească animalele și să-și petreacă timpul cu ei. Într-o zi, el i-a spus doicii sale despre acest lucru. Doica sa nu dorea ca el să meargă. Nu voia ca el să stea toată ziua sub soare, dar când a văzut cât de trist era Muhammed, nu s-a mai putut împotrivi. I-a dat voie să meargă cu fratele și sora lui în ziua următoare. Muhammed era foarte fericit.

Într-o zi trebuia să meargă afară cu frații săi de lapte, Abdullah și Shayma. În timp ce Halima îl pregătea, le-a repetat același lucru copiilor ei:

  • „Aveți grijă mare de el. Protejați-l. Nu lăsați ca lumina soarelui să îi bată în cap.”

Shayma i-a promis mamei că va avea grijă de el.  Ei mergeau ținându-se de mână, urmărind oile. În timp ce Muhammed mergea prin imprejurimi, se gândea la cer, la soare și la pământ și la modul in care Creatorul le-a făcut atât de frumoase. Cine le-ar fi putut face atât de frumoase? Creatorul le-a făcut atât de frumoase. Cu cât Muhammed se gândea mai mult, cu atât Îl iubea mai mult. Când lumina blândă a soarelui îi mângâia pielea, un nor alb, subțire ca o ață a apărut deasupra lui și i-a făcut umbră. Oriunde mergea, norul îl urmărea. Era precum o umbrelă. În timp ce mergea pe drum, norul nu l-a părăsit niciodată. Muhammed nu știa ce se petrece. Sora sa de lapte, Shayma, a observat acest nor. Era uimită cum acest nor îi urmărea fratele. Când s-au întors seara acasă, Shayma i-a spus mamei aceste întâmplări. Halima nu a fost surprinsă să audă așa ceva. De fapt, ea era fericită fiindcă și ea văzuse norul asupra lui Muhammed pe când era un bebeluș. Ea știa că el era un copil special și știa că mai târziu el va deveni un om mare. Pentru aceasta i-a mulțumit lui Allah.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here