Noi credem în îngeri

0
1240

p 24-25

Îngerii sunt creați dintr-un fel special de lumină. Allah i-a creat pentru a îndeplini anumite sarcini și misiuni date de El. Îngerii știu ce au de făcut și se supun lui Allah. Nu există îngeri răi. Îngerii sunt apropiați de cei credincioși. Unul dintre cei mai cunoscuți îngeri este Gibril sau Gavriil, cel care a transmis profeților cuvintele lui Allah. Alți îngeri ajută natura, așa cum este îngerul Mihail sau Mikail, cel care aduce ploaia. Îngerul Izrail sau Azrael ia sufletele atunci când murim. Acesta este Îngerul Morții. Un alt înger se numește Israfil. Misiunea acestuia este să sufle în trâmbiță în Ziua de Apoi. La acest sunet, pământul se fa sfârși.

Fiecare om are un înger care îi scrie în cartea sa faptele bune și un altul care îi scrie faptele rele. Profetul Muhammed a spus că dacă o persoană minte, din cauza mirosului urât al acesteia, îngerii fug departe de el.

Astfel, musulmanii nu ar trebui să supere îngerii prin faptele lor rele și astfel să îi îndepărteze. Musulmanii știu că în Ziua de Apoi Allah Atotputernicul se va uita la cartea faptelor noastre bune și rele, astfel că în fiecare zi se roagă la Allah să le ierte păcatele și se străduiesc să facă numai fapte bune, cu ajutorul lui Allah.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here