Ne este de ajuns [ajutorul lui] Allah şi El este Cel mai bun ocrotitor al nostru!

0
1298

„Ne este de ajuns [ajutorul lui] Allah şi El este Cel mai bun ocrotitor al nostru!” (Coran, Sura Ali Imran: 173)

Dacă te încrezi în Allah, dacă te bazezi pe El, dacă ai încredere în promisiunea Lui, dacă ești mulțumit de Legile Lui, dacă te gândești constant la El și aștepți cu răbdare ajutorul Lui, atunci dai dovadă că ai caracteristicile adevărate ale unui credincios și ai reușit să culegi unele dintre cele mai mărețe roade ale credinței. Atunci când încorporezi aceste calități în caracterul tău, vei avea liniște în privința viitorului, pentru că te vei baza pe Domnul tău în orice privință. Și ca rezultat, vei găsi protecție, ajutor și recompensă.

Când profetul Ibrahim (Pacea fie asupra lui!) a fost aruncat în foc, a spus: „Ne este de ajuns [ajutorul lui] Allah şi El este Cel mai bun ocrotitor al nostru!” (Coran, Sura Ali Imran: 173).  Ca urmare, Allah a făcut ca focul să fie răcoros și sigur pentru profetul Ibrahim.

Când profetul Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) și companionii lui erau amenințați cu atacuri din partea inamicilor, au rostit cuvintele revelate în prima parte a acestui verset: „Ne este de ajuns [ajutorul lui] Allah şi El este Cel mai bun ocrotitor al nostru! Şi ei s‑au întors [după aceea] cu binefacerea lui Allah şi harul Său, fără să‑i fi atins niciun rău. Ei au căutat mulţumirea lui Allah, căci Allah este Dătător de har nemăsurat.” (Coran, Sura Ali Imran: 173-174)

Nimeni, de unul singur, nu este capabil să se lupte împotriva unei nenorociri, nici să îndepărteze loviturile dezastrului atunci când ele lovesc. Și asta pentru că omul a fost creat slab și fragil. Oricum, în timpuri de dificultate, credinciosul îți pune încrederea în Domnul său, știind că toare dificultățile pot fi depășite: „Încredeţi‑vă în Allah, dacă sunteţi credincioşi!” (Coran, Sura Al-Maida: 23)

O, tu, cel care dorești să fii sincer cu sinele tău. Încrede-te în Cel Puternic, Cel Bogat, să te ferească de calamități și dezastre. Trăiește-ți viața în conformitate cu acest principiu: „Ne este de ajuns [ajutorul lui] Allah şi El este Cel mai bun ocrotitor al nostru!” Dacă ai valori slabe și ești îngropat în datorii sau ești în orice dificultate lumească, spune: „Ne este de ajuns [ajutorul lui] Allah şi El este Cel mai bun ocrotitor al nostru! ”

Dacă îți înfrunți inamicul și ești îngrijorat, sau dacă îți este frică de fărădelegile opresorului, spune cu tărie: „Ne este de ajuns [ajutorul lui] Allah şi El este Cel mai bun ocrotitor al nostru!”

Iar un alt verset spune: „Însă Domnul tău îţi este de ajuns ca ocârmuitor şi ca ajutor.” (Coran, Sura Al-Furqan: 31)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here