Nașterea unui Profet

0
1419

Într-o casă din Mekka era o mamă fericită. Ea era cea mai dulce și cea mai fericită mamă din lume. Numele ei era Amina. Ea era mama mult așteptatului bebeluș. Strălucea de emoție, râzând cu gura până la urechi. El urma să fie cel mai mare dintre toți profeții. Toți din cameră s-au adunat în jurul lui. Toți spuneau același lucru: „Ce copil frumos!” Numele tatălui bebelușului era Abdullah. Din păcate, el a murit înainte să își vadă copilul. Dar bunicul său încă mai trăia. El era puternic, iubitor și generos. Acesta era Abdul Muttalib, conducătorul din Mekka. Vecinii s-au dus direct la Abdul Muttalib:

– Vești bune! Ai un nepot frumos! Niciun copil ca el nu a mai venit vreodată pe această lume, au spus ei.

Abdul Muttalib a plecat imediat la casa sa și a îmbrățișat copilul. El era plin de fericire. Fața sa strălucea. El a zis:

– Fie ca numele lui să fie Muhammed. Fie ca nepotul meu să fie plăcut și lăudat peste tot! De aceea i-am dat acest nume. Ai grijă bine de el; lumea întreagă îl va cunoaște.

Bunicul lui Muhammed a sacrificat un animal pentru el. El a chemat mulți oameni să vină să îi împărtășească fericirea. A fost o sărbătorire uriașă. Chiar și cei săraci au participat la festivități. O fericire dulce s-a răspândit peste tot. Orașul Mekka era mai strălucitor decât de obicei, fiindcă bebelușul Muhammed era acolo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here