Moscheea Profetului din Medina

0
1018

3125009863_edf86693ab_m

 

Moscheea Profetului din Medina este una dintre cele mai importante trei moschei ale musulmanilor. Celelalte două sunt în Mekka și Iersualim. Această moschee a fost construită de Profetul Muhammed și companionii săi în secolul al VII-lea. La început, moscheea a fost construită din trunchiuri de palmier. Dar de atunci, moscheea a fost extinsă de mai multe ori și consolidată. Acum este cea mai mare moschee din lume, cu o suprafață de 400 000 de metri pătrați, iar un milion de persoane se pot ruga în același timp în ea.

Profetul Muhammed se ruga aici și tot aici stătea și îi învăța pe oameni Islamul. Lângă sala principală de rugăciune se află trei morminte, ale Profetului Muhammed și ale califilor Abu Bakr și Omar, primii care i-au urmat Profetului la conducerea statului islamic, după moartea Profetului.

Vizitarea acestei moschei este o ocazie specială pentru fiecare musulman. În timpul Pelerinajului, milioane de musulmani merg să viziteze și Moscheea Profetului, deși nu este parte a Pelerinajului. Ei se roagă în această moschee și vizitează împrejurimile, unde au avut loc anumite evenimente în vremea Profetului.

De fiecare dată când numele Profetului Muhammed este pomenit, se adaugă: Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa, sau în arabă: salla Allahu aleihi ue sellem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here