Într-adevăr, prin pomenirea lui Allah se liniştesc inimile

0
1526

„Într-adevăr, prin pomenirea lui Allah se liniştesc inimile.” (Coran, Sura Ar-Ra’d: 28)

Sinceritatea este îndrăgită de Allah și purificatoare pentru inimă. Și nu există o faptă mai bună care oferă plăcere inimii sau cu răsplată mai mare decât pomenirea lui Allah.

„Pomeniţi‑Mă pe Mine şi o să‑Mi aduc aminte de voi!” (Coran, Sura Al-Baqara: 152)

Citește numeroasele texte revelate despre pomenirea lui Allah și îi vei aprecia beneficiile.

Atunci când Îl amintești pe Allah, norii negri ai neliniștii și fricii sunt alungați și greutatea problemelor precum munții este spulberată.

Nu ar trebui să fim surprinși că oamenii care-L pomenesc pe Allah sunt liniștiți.

„Adoră‑L pe El şi fii statornic în adorarea Lui! Oare mai ştii tu pe altcineva cu asemenea nume?” (Coran, Sura Maryam: 65)

Datorită pomenirii lui Allah, inima ta va fi calmă și liniștită. Pomenirea Lui aduce cu sine și înțelesul totalei dependențe față de El, întoarcerea către El la nevoie, îndreptarea cu gânduri bune spre El și așteptarea izbândei din partea Lui. El aude atunci când este chemat și răspunde atunci când este invocat, așa că fii modest în fața Lui și roagă-te cu sinceritate. Repetă-i Numele frumoase și binecuvântate și pomenește-L pe El, căci numai El este Singurul demn de adorare. Roagă-te la El, imploră-L, cere-I iertarea și numai așa – cu voia lui Allah – vei găsi liniștea, pacea și călăuzirea.

„Şi [ca urmare] Allah le‑a dăruit lor răsplată în această lume şi bună răsplată în Lumea de Apoi.” (Coran, Sura Al-Imran: 148)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here