Îngerul îl învață Rugăciunea

0
969

7bb940008c616ea678e6dde889343f98

Treptat, Profetul a început să înțeleagă sensul revelației. În același timp, a înțeles marea responsabilitate care căzuse pe umerii lui, aceea de a transmite mesajul Coranului oamenilor.
Era anul 610. Profetul Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!) avea atunci 40 de ani și el și Khadija erau căsătoriți de 15 ani.
Când a început să le vorbească oamenilor despre Islam, s-a limitat la rudele sale și prietenii săi cei mai apropiați. Mai târziu Allah i-a poruncit Profetului să răspândească mesajul tuturor oamenilor.
Khadija a fost prima persoană care a acceptat Islamul. Ea a acceptat imediat, recunoscându-l ca și Profet și a crezut în el.
Ea îl cunoștea ca fiind de încredere și sincer.

Într-o zi, îngerul Gibril a venit la Profet și l-a învățat cum să facă abluțiunea (udu). După aceea l-a învățat cum să facă rugăciunea (salah). Ca să fie sigur că a reținut toate mișcările și cuvintele corect, Profetul și-a făcut rugăciunile pentru prima dată alături de îngerul Gibril. Mai târziu, Profetul a mers acasă și a învățat-o și pe Khadija să facă abluțiune și rugăciune. După care, însoțit de Khadija, Profetul a început să se roage în casa lui. Într-o altă zi, vărul lui, Ali ibn Abu Talib, care avea doar zece ani, i-a vizitat ca de obicei și i-a văzut pe Profet și pe Khadija făcând rugăciune împreună. El a rămas surprins și a întrebat: „Ce este asta? Nu am mai văzut pe nimeni făcând asta până acum.” Profetul i-a explicat micului său văr: „Noi facem rugăciune / salah. Allah m-a făcut Profetul Lui și mi-a revelat Coranul. De ce nu te alături nouă?” Ali a dorit să amâne să ia o decizie, pentru a se gândi mai bine. A doua zi a venit din nou la casa lor și a spus: „Vreau să ma alătur vouă. Accept Islamul și vreau să urmez învățăturile sale.” Astfel Ali a devenit al doilea credincios după Khadija. Din când în când, Profetul conducea rugăciunile și Ali stătea lângă el, iar Khadija în spatele lor. Ei erau singurii trei oameni care făceau rugăciune.

În acea vreme se făceau doar două rugăciuni, dimineața și seara, fiecare având două unități de rugăciune, așa cum fusese prescris. La câteva zile după ce a primit prima revelație a Coranului, Profetul a primit și a doua revelație. Aceasta a fost începutul capitolului 74, Al-Muddaththir. I-a poruncit Profetului să îi cheme pe oameni la Allah și să le spună de ce Allah a creat totul. Profetul știa că misiunea sa de a-i învăța pe ceilalți despre Islam nu era ușoară, așa că a făcut un plan. Soția lui, Khadija, și vărul său, Ali ibn Abu Talib, deja acceptaseră Islamul. După ei a urmat Zayd ibn Haritha, fostul sclav pe care i l-a dăruit Khadija Profetului. Deasemenea, Zayd ibn Haritha a locuit cu Profetul și l-a ajutat cu munca sa. Profetul l-a tratat ca pe propriul fiu. Când Profetul l-a invitat să accepte Islamul, Zayd nu a ezitat și s-a convertit. După aceea, Profetul le-a explicat mesajul Islamului celor patru fiice ale lui, Zaynab, Umm Kulthum, Ruqayyah și Fatima. Și ele au acceptat imediat Islamul. Astfel, întreaga familie a Profetului a îmbrățișat Islamul. Toți acești oameni citeau orice verset din Coran ce a fost revelat și s-au rugat lui Allah așa cum i-a învățat Profetul. Deasemenea, au plănuit împreună cum să le vorbească oamenilor din Mekka despre Islam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here