Fericirea companionilor Profetului (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!)

0
1355

Profetul Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a fost trimis omenirii cu un mesaj divin. El nu a fost condus de vreo ambiție lumească, nu a avut nicio comoară din care să cheltuiască, nici grădini splendide din care să mănânce și nici castele în care să trăiască.

Cu toate acestea, companionii lui i-au promis că-l vor urma și că-i vor rămâne statornici, îndurând o viață grea, plină de dificultăți. Ei erau puțini și slabi, mereu fiindu-le teamă de a fi îndepărtați de cei din jurul lor și totuși ei l-au iubit pe Profet (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) cu adevărat.

Credincioșii s-au confruntat cu aceste încercări datorită mesajului lui. Chiar dacă pământul de sub ei s-a zguduit violent, totuși dragostea lor pentru Profet a continuat să crească.

Dar de ce îl iubeau și de ce erau atât de fericit cu mesajul său și mulțumiți cu exemplul lui? De ce au uitat durerea, suferința și greutățile cauzate de faptul că i-au urmat exemplul?

Pentru a simplifica, el rezuma bunăvoință și dreptate. Ei au perceput în el toate semnele adevărului și purității. El a fost un simbol pentru cei care au căutat lucruri mai mari. Cu sensibilitatea lui, el a eliminat ranchiuna din inimile oamenilor, cuvintele adevărului rostite de el au alinat durerea din piepturile lor și cu mesajul său a umplut sufletele cu pace.

El a dăruit fericire în inimile lor, până când durerea pe care ei au îndurat-o a ajuns să pară nesemnificativă. Și el a insuflat credință în sufletele lor, o credință care i-a făcut să uite fiecare prejudiciu și orice adversitate pe care au trebuit să o îndure.

„Şi Noi nu te‑am trimis decât ca o îndurare pentru lumi.” (Coran, Sura Al-Anbiya: 107)

„El este Cel care le‑a trimis celor fără ştiinţă de carte un Trimis dintre ei, care să le recite versetele Sale, să‑i curăţească pe ei şi să‑i înveţe Cartea şi Înţelepciunea, după ce ei au fost mai înainte într‑o rătăcire învederată.” (Coran, Sura Al-Jumaa: 2)

Ei erau fericiți cu adevărat de conducătorul lor și aveau tot dreptul pentru asta.

O, Allah, salută-l pe Profetul Muhammed, eliberatorul minților de negura ignoranței, salvatorul sufletelor de blestemele falsității și Fii mulțumit de companionii lui nobili și de eforturile și stăruințele lor!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here