Cum a ajuns Coranul la noi?

0
1238

download

Într-o noapte, Profetul Muhammed stătea singur, în peștera Hira, în apropiere de Mekka, rugându-se și meditând. Dintr-o dată, îngerul Gibril a apărut în fața lui și l-a învățat primele versete din Coran. Astfel a început revelarea Coranului Profetului Muhammed, prin intermediul îngerului. A durat 23 de ani pentru a fi revelate toate capitolele Coranului.

De fiecare dată când noi versete erau revelate, companionii Profetului le memorau și le scriau.

După ce Profetul Muhammed a murit, companionii au strâns toate versetele în ordinea pe care Profetul Muhammed le-a recitat. Aceasta este forma în care noi avem Coranul astăzi. Coranul este cuvântul lui Allah, pe înțelesul omului, o carte din care învățăm cu toții, care va dura pentru totdeauna.

Coranul oferă răspunsurile corecte și simple la cele mai importante întrebări care apar în mintea celor care caută adevărul. El este îndrumare, inspirație și îi conduce pe credincioși pe calea cea dreaptă. Îndrumarea oferită de Coran este unică și o mare binecuvântare pentru oameni, căci îi conduce pe oameni către Paradis. Le spune oamenilor cum să se comporte, astfel ca după moarte să intre în Paradis, care este scopul principal al credincioșilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here