Construirea Kaabei

0
868

kaaba

În Arabia exista o vale uscată și nisipoasă. Nimic nu creștea aici. Nimeni nu locuia aici. Nu exista apă nici pentru oameni, nici pentru animale.

Allah i-a spus Profetului Ibrahim să îi lase pe Hagar și pe Ismail aici. Micuțului Ismail îi era foarte sete și plângea foarte tare. În timp ce plângea a lovit pământul cu piciorușele sale.

Dintr-o dată, apa a început să curgă peste nisip. Acesta era izvorul Zamzam. El oferă apă văii deșertice. Mai mulți oameni au venit și și-au construit case aici. Astfel a fost construită Mecca.

Într-o zi, Allah i-a poruncit Profetului Ibrahim să construiască Kaaba – Casa lui Dumnezeu.

Profeții Ibrahim și Ismail au urcat pe dealuri și au găsit pietre mari. Au împins pietrele la vale și le-au adunat pe toate la un loc. Când au adunat multe pietre, au început să ridice Casa.

Ei au făcut zidurile. Apoi au făcut acoperișul. Era o casă simplă, dar frumoasă.

În tot timpul în care au construit Casa lui Allah, ei se rugau: „Domnul nostru, primește munca noastră, primește această Casă ce o construim pentru Tine.”

De asemenea, ei se rugau astfel: „Fă-ne buni, să ne prosternăm mereu lui Allah și să ne rugăm la El. Fă din neamul nostru oameni buni. Fă-i pe oamenii noștri să Te iubească, să se prosterneze în fața Ta și să se roage la Tine. Fii milos cu oamenii noștri. Fă-i să se îndepărteze de orice rău și păcat.

Fă ca un mare profet să se nască în familia noastră. Ascultă rugăciunile noastre. Tu ești Cel Milostiv.”

Allah a ascultat rugăciunile lor. Mulți, mulți ani mai târziu, un mare profet s-a născut Arabia. Acesta este Profetul Muhammed. Nu există altă divinitatea în afară de Allah și Muhammed este Trimisul Său.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here