Cel mai răbdător Profet

0
2021


Într-o altă zi, Profetul medita profund. Avea o îngrijorare reală. Trebuia să-și îndeplinească misiunea perfect. Toată lumea trebuia să fie informată că el era un profet. În acele zile, în fiecare an avea loc în afara Mekkăi un mare târg. Se numea „Târgul Ukaz”. Oamenii obișnuiau să cumpere și să vândă acolo tot felul de lucruri. Târgul mai avea și diferite spectacole și distracții. În acest an era din nou aglomerat. Trimisul lui Allah era acolo, de asemenea. El era acolo pentru a spune oamenilor adevărul despre Allah. El le va spune despre profeția sa și despre viața de după moarte. A adunat oamenii și le-a spus:

O, oameni! Ascultați-mă! Spuneți: „La ilaha ilallah” (Nu există altă divinitate în afară de Allah) și salvați-vă.


Oamenii prezenți acolo aveau mare încredere în el. L-au crezut. Ei puteau să îi accepte invitația. Dar era cineva care urmărea fiecare mișcare a Profetului. El a venit în mijlocul mulțimii și a zis:Stați departe de el! Stați departe de el!


Profetul a fost foarte îndurerat de atitudinea unchiului său. Dar nu putea face nimic decât să îl compătimească. El era foarte răbdător. Era un profet al dragostei. El trebuia să ducă sarcina pe umerii săi cu bunătate și compasiune. Allah Însuși le cerea tuturor să stea departe de fapte rele și păcătoase. Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) știa că cei care fac bine vor merge în Paradis și că cea mai bună hrană a Paradisului, fructele proaspete și lucrurile frumoase nevăzute înainte, era doar pentru oamenii buni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here