Ibrahim – cel mai bun prieten al lui Allah

0
1232

p 94-95

De-a lungul a mii de ani, Allah a trimis mulți profeți, care să le reamintească oamenilor despre El și să îi învețe cum să ducă o viață bună și curată. În urmă cu aproape 4000 de ani s-a născut un copil în Ur, un loc care acum poartă numele de Irak. Numele său era Ibrahim sau Avraam. El era unul dintre Profeții lui Allah.

El credea în Allah și era mărinimos. Allah i-a dăruit înțelepciune de când era copilaș. El a fost atât de apropiat de Allah încât acum e cunoscut sub numele de „cel mai bun prieten al lui Allah”.

Ibrahim obișnuia să le spună oamenilor o poveste. El spunea că într-o noapte, în timp ce privea cerul, el a văzut o stea deosebit de strălucitoare. Impresionat, a spus: „Acesta este Domnul meu.” Dar când steaua a dispărut de pe cer, la venirea dimineții, el a spus: „Nu iubesc ceea ce dispare.” După ce a văzut că soarele și luna dispar pe rând de pe cer, Ibrahim a spus: „Mă voi întoarce spre Cel care a creat cerurile și pământul și voi face doar fapte bune.” Astfel, Ibrahim, Pacea lui Allah fie asupra sa, i-a învățat pe oameni să nu creadă și să nu se roage la lucruri create de Allah, ci să creadă doar în Allah.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here