Binecuvântarea cunoașterii

0
1452

„Iar Allah a pogorât asupra ta Cartea şi Înţelepciunea, te‑a învăţat ceea ce nu ştiai şi harul lui Allah asupra ta a fost nemăsurat.” (Coran, Sura An-Nisa: 113)

Ignoranța omoară conștiința și sufletul omului.

„Nu‑mi cere aceea despre care tu nu ai ştiinţă!” (Coran, Sura Hud: 46)

Cunoașterea este lumina care călăuzește spre înțelepciune. Este viața sufletului și combustibilul caracterului omului.

„Oare acela care a fost mort şi pe care Noi l‑am readus la viaţă şi i‑am dat lui lumină, după care se călăuzeşte, şi umblă printre oameni poate să fie asemenea cu acela care se află în întunericuri, de unde nu poate ieşi? Aşa li s‑a împodobit celor necredincioşi ceea ce ei făceau.” (Coran, sura Al-An’am: 122)

Fericirea și spiritul ager vin odată cu călăuzirea, pentru că prin cunoaștere, omul poate să-și îndeplinească obiectivele și să descopere ceea ce a fost ascuns anterior de el. Sufletul, prin însăși natura sa, tânjește spre achiziționarea de noi cunoștințe pentru a o stimula și pentru a stimula și mintea.

Ignoranța reprezintă plictiseală și durere, pentru că persoana ignorantă duce o viață care nu oferă nimic nou sau provocator minții. Ieri este ca ziua de astăzi și care la rândul său este ca ziua de mâine.

Dacă îți dorești fericirea, caută cunoașterea și iluminarea și veți afla că anxietatea, depresia și durerea te voi părăsi.

„Şi spune: <Doamne, sporeşte‑mi mie ştiinţa!>” (Coran, Sura Ta-Ha: 114)

„Citeşte! În numele Domnului tău care a creat.” (Coran, Sura Al-Alaq: 19)

Profetul (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra Sa!) a spus: „Dacă Allah dorește binele pentru cineva, El îl ușurează acestuia înțelegerea religie.”

 De aceea, dacă cineva este ignorant, nu-l lăsa să fie mândru nici de averea dar nici de statutul său în societate: viața lui este lipsită de sens și realizările sale sunt incomplete.

„Oare acela care ştie că ceea ce ţi s‑a revelat de către Domnul tău este Adevărul să fie ca acela care este orb?” (Coran, Sura Ar-Ra’d: 9)

Az-Zamahșeri, un bine cunoscut comentator al Coranului, a spus: „Nopțile nedormite petrecute în căutarea științei îmi sunt mai dragi decât petrecerea unei nopți în compania unei femei încântătoare. Bucuria măreață a înțelegerii unui concept greu este mai delicioasă decât cea mai exotică băutură, sunetul produs de mâinile mele atunci când șterg praful de pe cărți este mai încântător decât orice alt sunet. O, cel care încearcă să atingă același nivel de iluzii precum al meu, cât de mare este diferența dintre cel care găsește că durerea urcușului este prea mare și între cel care urcă și atinge vârful. Eu mă străduiesc noaptea, în timp ce tu dormi tot timpul și speri să mă depășești? Cât de nobilă este călăuzirea! Și cât de fericit este sufletul!”

„Oare acela care se ţine de o dovadă limpede [venită] de la Domnul său este ca acela căruia i s‑a înfrumuseţat fapta sa rea şi a urmat poftelor lor? (Coran, Sura Muhammed: 14)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here