Alungă plictiseala prin muncă

0
1688

Așa cum am spus, îndeplinirea de fapte bune poate liniști sufletul. Atunci când irosești timpul, trândăvind, sau făcând lucruri inutile, îți pregătești de fapt sufletul pentru a face loc depresiei și disperării, pentru că timpul petrecut fără folos permite minții să colinde în trecut, în prezent și în viitor și să-și aducă aminte de toate problemele pe care le-ai întâmpinat sau să-și facă griji pentru problemele care vor apărea. De aceea, sfatul nostru pentru tine este să-ți petreci timpul îndeplinind fapte bune, cum ar fi să citești din Coran sau să-și ajuți mama, decât petrecându-l trândăvind; căci trândăvia nu este un lucru demn de un musulman.

Să fii leneș înseamnă să fii nepăsător față de îndatoririle tale. Lipsa activității este precum un hoț expert, iar mintea ta îi este victima. De aceea, ridică-te acum și îndeplinește-ți rugăciunea sau citește din Coran, preamărește-L pe Allah, învață, scrie, organizeză-ți biblioteca, ordonează-ți casa, fii de ajutor altora astfel încât să scapi de această trândăvie. Povățuiește-i și pe alții să facă la fel.  

Distruge lenevia prin muncă. Doar aplicând acest principiu simplu, parcurgi jumătate din drumul spre fericire. Poate că nu te-ai gândit, dar activități simple cum ar fi strânsul lucrurilor, făcutul patului sau vorbitul frumos poate să-ți aducă fericire în suflet și zâmbete pe buze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here